#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Jogom van tudni

Translation is available for this content

Switch to English

A Jogom van tudni projekt célja, hogy egyetlen menedékkérőt, menekültet vagy harmadik országbeli állampolgárt se zárjanak ki a védelemből, utasítsanak ki az Európai Unióból vagy tartsanak jogellenes idegenrendészeti őrizetben,  arra való önkényes hivatkozással, hogy az illető nemzetbiztonsági kockázatot jelent, illetve, hogy ezekben az esetekben minden érintett élni tudjon a védelemhez való jogával.

A projekt arra törekszik, hogy innovatív válaszokat találjon a Magyarországon, Lengyelországban és Cipruson beazonosított igényekre, ezzel is hatást gyakorolva az európai gyakorlatra. A projekt számos módszert használ céljai eléréséhez, mint például bizonyítékok gyűjtése, hazai és európai stratégiai pereskedés, valamint az érdekérvényesítés.

Az EPIM által támogatott projektet a Magyar Helsinki Bizottság koordinálja a Polish Helsinki Foundation for Human Rights (Lengyelország) és a Kisa (Ciprus) szervezetek együttműködésével.

Jogi útmutató a menekültügyi és kiutasítási eljárásokban a nemzetbiztonsági alapon minősített adatokhoz való hozzáféréssel kapcsolatos uniós és nemzetközi jogról

A jogi útmutató angol, lengyel és görög nyelveken is elérhető.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság