Hősök Vétója II. – Civilek az országért, az ország a civilekért

Hősök Vétója II. – Civilek az országért, az ország a civilekért

 

A Civilizáció május 29-én 18:00-ra békés és erőszakmentes demonstrációt szervez a Kossuth Lajos térre, a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat visszavonását követeljük.

Nagyon fontos, hogy minél többen elgyertek, és megmutassuk, hogy a hazai civil szféra helyzete nem csak a civil szférában dolgozók, hanem mindannyiunk közös ügye.

Arra kérünk minden résztvevőt, hogy hozzon magával egy tollat, amelyet aztán szívesen ajándékoz el egy másik résztvevőnek a jó cél érdekében. Az ajándékba kapott és adott tollak a gondolat szabadságát, a gondolat szabad áramlását és az összefogást szimbolizálják. Ezekkel bármit el lehet érni, és a civil társadalom igazi ereje ebben rejlik.

Helyszín: Kossuth tér

Dátum: 2017.05.29., hétfő

Program:

17:30 Gyülekező
18:00-19:00 Beszédek (További részletek hamarosan!)
19:00 Átadjuk egymásnak az ajándék tollakat és véget ér az esemény

 

A demonstrációig is tehetsz valamit a civilek megbélyegzése ellen:

1) Küldj te is tiltakozó levelet a magyar országgyűlés képviselőinek, hogy ne szavazzák meg ezt a felesleges, megbélyegző, önkényes, megtévesztő és kártékony törvényjavaslatot! Részletek és segítség a levélküldéshez: http://bit.ly/2pvJ7Bt

2) Írd alá a petíciót, amelyet 100 művész és közismert ember indított útnak. Ebben azt kérik az országggyűlési képviselőktől, hogy ne szavazzák meg a törvényjavaslatot. Az aláírók azt szeretnék, hogy „Magyarország öntudatos társadalom legyen, ahol az állampolgárok szabad akaratukból szabadon kinyilváníthatják véleményüket, felelősen és szabadon cselekedhetnek, kiállhatnak magukért és egymásért, beleszólhatnak a dolgok alakulásába és megvédhetik jogaikat.” A petíció linkje http://peticio.hu/nyilt-level-a-civilekert/

 

MIÉRT SZERVEZZÜK A RENDEZVÉNYT?

A Civilizáció megbélyegzőnek tartja a “külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról” szóló, a kormány által a Parlamentnek benyújtott tövényjavaslatot, mely csak tovább nehezítené az ország jobbításán dolgozó hazai civil szektor működését. A törvény külön regisztrációra és a nyilvánosságban megkülönböztető bélyeg viselésére kötelezné azokat a civil szervezeteket, melyek a magyar állam költségvetési szerveitől függetlenül évi 7,2 millió forintnál nagyobb támogatást kapnak külföldről.

 

KI AZ A CIVILIZÁCIÓ?

A Civilizáció egy, a civil értékekért dolgozó önkéntes emberek csoportja. Gyerekek jogait védjük, szegény embereknek adunk ételt, hajléktalanoknak hajlékot, közösségeket támogatunk, és egy tiszta, békés és egészséges Magyarországért dolgozunk.

 

KI SZERVEZI A RENDEZVÉNYT?

Az eseményt a Civilizáció szervezi.
A rendezvény párpolitika-mentes. Kérünk mindenkit, hogy pártjelvények, -jelképek, -logók nélkül vegyen részt az eseményen.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság