#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

A Magyar Helsinki Bizottság munkatársa feljelentést tett az őt érő rágalmak miatt

Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa ma feljelentést tett azért, mert a Mediaworkshöz tartozó több sajtótermékben alaptalanul rágalmazták. A civil jogvédő egyesület közössége szolidáris a megtámadott kollégájával, és jogi képviseletet biztosít neki a hazug gyűlöletkeltőkkel szemben. 

Léderer András 2015 óta erősíti a Magyar Helsinki Bizottság civil jogvédő munkáját. Az elsősorban menekültügyi és jogállami területen folytatott tevékenységét nem csupán kollégái és civil szakmai partnerei között övezi nagy megbecsültség, hanem nemzetközileg is széleskörű az elismertsége. Az őt érő visszataszító támadás így a hazai civil társadalom ellen is irányul. A Magyar Helsinki Bizottság kiáll munkatársa mellett, és minden segítséget megad neki, így jogi képviseletet is.

Bite Zsolt az az elbocsátott pedagógiai asszisztens, akit a kormánypárti sajtó egy hét óta pedofíliával és zaklatással vádol. Ügye még Orbán Viktor évértékelő beszédében is téma volt. Az uniós pénzügyi és jogállamisági tárgyalásokkal rosszul haladó kormány ezúttal is gyűlöletkampánnyal igyekszik magáról másokra tolni a felelősséget és másokra irányítani a figyelmet. 

A Magyar Helsinki Bizottság már egy hete, a botrány első napján leszögezte: Bite nem volt az ügyfele, és most sem az. A kormánypárti heccsajtó egyes közleményei mégis úgy állítják be azóta is, mintha lenne kapcsolat a férfi és a civil jogvédő egyesület között. Ma egyenesen az jelent meg, hogy Léderer András jelentené a kapcsolatot a szervezet és a férfi közt. Ebből egyetlen szó sem igaz.

Valójában Léderer András nem ismeri Bitét, így az is hazugság, hogy 14 éve vagy most jóban lenne vele.

A Magyar Helsinki Bizottság munkatársa az őt rágalmazókat feljelentette, és fel fogja jelenteni azokat is, akik súlyos hazugságaikkal tovább folytatják a közvélemény megtévesztését.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság