Fischer Ádám, Rajk Judit és barátaik jótékonysági koncertje a civil jogvédelemért

Önzetlen neves művészek ismét jótékonysági koncertet adnak a Magyar Helsinki Bizottság javára. A rendezvény a CEU (Közép-európai Egyetem) Auditóriumában lesz június 14-én, pénteken 19 órától. Fellép Fischer Ádám, Rajk Judit, Trió Passacaglia és a MilleniArt Ensemble.

A tavalyi jótékonysági rendezvénye sikere után az Európai Kulturális Alapítvány Budapest az ismétlés mellett döntött, így idén is lesz jótékonysági koncert a Magyar Helsinki Bizottság munkájának támogatására. Fischer Ádám, a világhírű karmester maga is a civil jogvédő egyesület tagja és legnagyobb magánadományozója.

Rajk Judit énekművész, a Zeneakadémia Kodály Intézetének igazgatója is régóta nyomon követi a már 35 éves Helsinki Bizottság tevékenységét. „És nem csak követem, hanem támogatom, és ha úgy adódik – sajnos ma egyre többször van így –, jogsegélyszolgálatát másoknak ajánlom” – indokolja, a fellépés mellett miért is vállalta el a program összeállítását.

A nívós zenei program mellett a rendezvénynek az a célja, hogy a közönség adományaival támogassa a Magyar Helsinki Bizottság ingyenes jogvédő munkáját. A magánadományok hozzájárulnak ahhoz, hogy ne maradjanak egyedül a diszkriminált emberek, a hatalom vegzálta civil aktivisták és más jogi segítséget keresők, akik kiálltak magukért vagy társaikért, emberi jogainkért. Mert nincsenek egyedül! Nem vagyunk egyedül! – mint a rendezvény címe is hirdeti.

Műsoron:

  1. A. Vivaldi: A-moll Concerto fuvolára, RV108
  2. W. F. Bach: F-dúr szimfónia „Dissonant”, F. 67
  3. Passacaglia della vita: összeállítás a kora középkor, valamint Monteverdi, Frescobaldi, Purcell, Landi műveiből
  4. J. Haydn: G-dúr Divertimento, Hob. II:2

Vezényel és a közönség kórusának karvezetője: Fischer Ádám. Közreműködnek: Trió Passacaglia: Rajk Judit és Kéringer László – ének, Zétényi Tamás – cselló; Király Eszter – fuvola és MilleniArt Ensemble. Műsorvezető: Györgyi Anna.

Helyszín: CEU (Közép-európai Egyetem), 1051 Budapest, Nádor u. 15., Auditórium.

A rendezvény regisztrációhoz van kötve. Ajánlott támogatás: 5000 Ft.

Adományozás Paypalon (itt!) vagy utalással az Európai Kulturális Alapítvány számlaszámára, „Helsinki” megjelöléssel: 10300002-20170961-00003285 IBAN: HU68 10300002 20170961 00003285 (SWIFT CODE: MKKBHUHB)

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság