Antidiszkriminációs tréningek (2008)

Translation is available for this content

Switch to English

A Magyar Helsinki Bizottság az elmúlt években több antidiszkriminációs tréninget tartott, többek között civil szervezetek munkatársainak és szakszervezeti tisztségviselőknek, emellett huszonöt nagyvállalat humán erőforrás szakemberei részesültek képzésben. Ez utóbbi képzés célja az volt, hogy a gazdasági élet szereplői széles körű ismereteket szerezzenek az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség problémaköréről, és így fejlessze az üzleti szféra döntéshozóinak érzékenységét a diszkrimináció elleni küzdelem és az egyenlő bánásmód elvének érvényesítése területén.

A munkáltatók elkötelezettsége a diszkrimináció elleni küzdelem iránt az esélyegyenlőség megvalósulásának elengedhetetlen feltétele. A hatékony jogérvényesítés, a jogintézmények által biztosított jogvédelem önmagában kevés – gyökeres szemléletváltásra, a diszkriminációt feloldó vállalati humán stratégiák kidolgozására és alkalmazásuk elterjedésére van szükség. A Magyar Helsinki Bizottság célkitűzése, hogy széles körben ismertté tegye a diszkrimináció jelenlétét a foglalkoztatásban, és a vállalatok humán erőforrás menedzserein keresztül befolyást gyakoroljon a vállalatok humán stratégiájára.

A Magyar Helsinki Bizottság munkatársai a fentiek mellett 2008 februárjában a Magyar Bíróképző Akadémián hatvan bírónak tartottak képzést a diszkrimináció témakörében.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság