PETÍCIÓ Legyen megfizethető a telefonálás a hazai börtönökben! - Írd alá a Fogvatartottakat és Családjukat Képviselő Csoport (FECSKE) petícióját

A Magyar Helsinki Bizottságot díjazták a németországi JUVE gálán

A német ügyvédi irodák éves rendezvényén 116 050 eurót adományoztak szervezetünknek!

A jogállamiság védelme 2010 óta fontos része munkánknak. A jelenlegi miniszterelnök megválasztása óta a jogállamiság egyre inkább csorbul Magyarországon. Egymást követik a különböző emberi jogi korlátozások, és csak egy erős civil társadalom képes felvenni a harcot ezekkel a fejleményekkel – mondta Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a színpadon, miközben átvette az adományt a frankfurti JUVE díjátadó gálán. A német ügyvédi irodák éves rendezvényén 116 050 eurót adományoztak az emberi jogi szervezetnek.

A Magyar Helsinki Bizottságot 2021-ben a német JUVE-díj jótékonysági projektjei közé választották. Itt olyan ügyvédi irodákat és csapatok teljesítményét ismerik el, amelyek munkájuk és piaci pozíciójuk miatt különösen dinamikusnak mutatkoztak. A JUVE, Németország fő jogi hírforrásának szerkesztősége kitüntetésben részesíti mind a fiatal, ígéretes tehetségeket, mind az olyan nagy múltú szereplőket, akik az elmúlt évben végzett tevékenységükkel felkeltették a figyelmet. A rangos díj nyerteseit minden évben egy frankfurti gálán hirdetik ki, ahol két kiválasztott projekt adományösszegét is ismertetik. Idén a Magyar Helsinki Bizottság mellett a Zweitzeugen eV Egyesület is jelölést kapott, amely a holokauszt túlélési történetein keresztül arra ösztönzi a fiatalokat, hogy elmélyülten foglalkozzanak a nemzetiszocializmus történetével, és aktívan harcoljanak napjaink antiszemitizmusa és rasszizmusa ellen.

A Magyar Helsinki Bizottság számára óriási megtiszteltetés, hogy 2021-ben a JUVE-díj jótékonysági projektjei közé választották. Hálásak vagyunk mindazok nagylelkűségéért, akik adományoztak, és a JUVE-nak, hogy jelölt minket.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság