#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

A Helsinki Bizottság felhívja Sólyom László köztársasági elnököt és a parlamenti pártok vezetőit a szeptember 5-i Meleg Méltóság Menet melletti kiállásra

Translation is available for this content

Switch to English

A Magyar Helsinki Bizottság 2009. augusztus 28-án nyílt levélben fordult dr. Sólyom László köztársasági elnökhöz és a parlamenti pártok vezetőihez, hogy jutassák kifejezésre: fontosnak tartják a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) polgárok másokkal egyenlő jogait és emberi méltóságát, és tűrhetetlennek találjak azokat a kezdeményezéseket, amelyek megfélemlítéssel próbálják e kisebbség tagjait eltántorítani az őket megillető szabadságjogok gyakorlásától.

A régi demokráciákban a szexuális orientáción vagy nemi identitáson alapuló kisebbségek társadalmi elfogadottsága rohamosan nőtt az elmúlt évtizedekben. Ebben nem kis szerepe volt a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) csoportok „polgárjogi küzdelmének” kezdetéről megemlékező és e kisebbség társadalmi láthatóságát elősegítő felvonulásoknak és rendezvényeknek. De még ennél is fontosabbnak bizonyult a meghatározó politikai vezetők – államfők, kormányfők, főpolgármesterek, pártvezetők – nyilvános kiállása az LMBT kisebbség mellett.

Reményeink szerint a meghatározó politikai erők együttes – politikai nézőponttól és társadalmi, erkölcsi felfogástól független – kiállása a homofób erőszak ellen segít megakadályozni a tavalyihoz hasonló szégyenletes, Magyarország nemzetközi megítélésének is súlyosan ártó támadások megvalósulását.

Levél Sólyom László köztársasági elnökhöz

Levél a parlamenti pártok vezetőihez

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság