#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

100 különleges ajándék karácsonyra a Magyar Helsinki Bizottságtól

Támogasd a civil jogvédelmet és lepd meg szeretteidet egyedi ajándékkal!

2020-ban sokan sok időt töltöttünk otthon. Ha úgyis a falat bámuljuk, miért is ne nézzünk rajta egy olyan képet, ami emlékeztet a számunkra fontos elvekre és értékekre? Ilyenek azok, amikben mi is hiszünk és amikért mi is dolgozunk itt a Magyar Helsinki Bizottságban. Így született meg a Hurrikán Press-szel való együttműködés ötlete.

Mostantól karácsonyig minden támogatónk, aki legalább 10.000 ft-ot adományoz a Magyar Helsinki Bizottságnak, egyedi tervezésű riso nyomatot kap tőlünk, amíg a készlet tart. 

Az ajándékot nem csak az teszi különlegessé, hogy összesen 100 számozott példányban készült el, de a riso technológia példányonként is egyediséget kölcsönöz minden egyes nyomatnak.

Támogasd a Magyar Helsinki Bizottságot,

és vidd haza az egyedi printet! 

Így készült

A grafikát és a nyomtatást a Hurrikán Press tervezte és végezte. A műhelyben Szigeti Árpáddal és Rumi Zsófival személyesen egyeztettünk arról, milyen kiindulópontok alapján tudjuk elképzelni azt a művet, ami nem direkt módon utal szervezetünkre, de sugallja annak alapértékeit. Ők ezután olyasmit alkottak, amivel nem csak könnyen azonosulhat bárki, aki híve és barátja az emberi jogoknak, de szívesen helyezheti el otthonában vagy ajándékozhatja szeretteinek a nyomatot karácsonyra.

Mitől különleges a riso nyomdatechnika?

A rizográf nyomtató 1986-ban született Japánban. A Riso Kagaku nyomtatója a szójából készült festéket színenként, rétegenként viszi fel a papírlapra, ebben hasonló a szitázáshoz. A színrétegek külön kezelése miatt a végeredmény egy kicsit mindig eltér a digitális tervtől, a nyomatunk nem lesz olyan pontos, mint más nyomdai megoldásnál, ezek a pár milliméteres elcsúszások tesznek minden nyomatot egyedivé és különlegessé.

 

A riso nyomtatás környezetbarát, nincs károsanyag-kibocsátás, és a gépnek más színesnyomtatókkal összehasonlítva alacsonyabb az energiafelhasználása is.

 

 

Hogyan lehet hozzájutni egy helsinkis riso nyomathoz?

Azok a támogatóink kaphatnak a printből egy-egy sorszámozott példányt, akik 2020. november 16. és december 15. között legalább 10.000 Ft adománnyal támogatják a Magyar Helsinki Bizottságot. 

A nyomatokat személyesen is át lehet venni december 18-ig a Dohány utcai irodánkban, amit azért ajánlunk, mert az ünnepek előtt a postai kézbesítés kiszámíthatatlanabbá válik, és kellemetlenséget okozhat, ha a karácsonyra szánt ajándék nem érkezik meg időben. Ha valaki mégsem tud eljönni személyesen a képért, természetesen elküldjük neki!

Az adományokat online fogadjuk. A bankkártyás fizetésnél vagy banki átutalásnál ne felejtsd el megadni az elérhetőségeidet, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot az átadáshoz! 

A print két színváltozatban készült, ha időben jelentkezel, lehetőséged lesz választani közülük:

 

 

 

 

 

 

 

Mit jelent számunkra a kép?

A játék az ember egyik alaptapasztalata, a kapcsolatteremtés és a kölcsönös megértés eszköze. Benne válik közösség az egyénekből.

Ez az, ahogy a mi játszóterünket elképzeljük: egyszerre találjuk meg benne a nekünk szóló kihívásokat, a dinamikát, bátorságot, bizalmat, amin keresztül együtt reményt, örömöt, sikereket tapasztalhatunk meg.

A játékban vannak szabályok, de ezek mellett óriási szabadság is rejlik benne, amit akkor élhetünk meg a legintenzívebben, ha figyelünk játszótársainkra. Valahogy így működik ez a jogban is. Ha fair játszótársai vagyunk egymásnak ezen a világméretűvé tágult játszótéren, az bennünket gazdagít. Ha lehetőséget adunk másnak bevonódni a játékba, a saját élményünk válik teljesebbé.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság