#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Adó 1% a Helsinki Bizottságnak

A Magyar Helsinki Bizottság azoknak segít, akiknek a magyar állam megsérti az emberi jogait. Ügyfeleink: menekült, fogva tartott, diszkriminált emberek és olyanok, akiket hátrány ért azért, mert kiálltak magukért vagy társaikért a hatalommal szemben.

 

Támogasd, hogy minél többeknek tudjunk ingyenes jogi segítséget nyújtani, ajánld fel adód 1%-át a Magyar Helsinki Bizottságnak!

 

A te jogod a mi hivatásunk.

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

 

Hogyan tudod a legegyszerűbben felajánlani az adó 1 százalékodat?

2024. május 21-ig legkönnyebben az eSZJA felületen, ügyfélkapun keresztül tudsz rendelkezni. A kedvezményezettnek szánt rovatba ezt az adószámot írd: 19013983-1-42.

Ha nincs ügyfélkapus regisztrációd, akár postai úton, vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain a 23EGYSZA jelű nyomtatványon is tudsz rendelkezni. 

 

7 érv, hogy miért a Magyar Helsinki Bizottságot támogasd

 1. A gyámügy törvénytelenül akarta megakadályozni, hogy Hanol Ádám, egy bejegyzett élettársi kapcsolatban élő férfi szabályosan örökbe fogadhasson egy újszülött gyereket, akiről az édesanyja lemondott a család javára. Kilenc hónapnyi várakozás után a Helsinki Bizottság segítségével végre hivatalosan is elismerték az örökbefogadó apát teljes jogú szülőnek. A kislány így szerető közegben, történetesen egy szivárványcsaládban nőhet fel.
  adó 1% Helsinki Bizottság
 2. Mák Viktor egyike azoknak az antifasiszta fiataloknak, akikre sötétruhás szélsőjobbos támadók vadásztak Budán. Az elkövetők még aznap nyilvános győzelmi jelentésben, fotóval számoltak be az erőszakos akcióról, a hatóságok mégsem emeltek vádat senki ellen. Viktor és társai nem nyugodtak bele, pótmagánvádas eljárásban akarnak elégtételt szerezni, ahol nekik kell bizonyítaniuk az erőszakos támadók bűnösségét. A bátor fiatalokat a Helsinki Bizottság képviseli a bíróságon.
  Mák Viktor
 3. Megakadályoztuk, hogy emberi jogi aktivista ügyfelünket kiutasítsák Oroszországba. A 35 éves, orosz állampolgárságú Jevgenyij Beljakov számára életveszélyes lenne visszatérni hazájába, mivel valószínűleg besoroznák, és arra kényszerítenék, hogy meggyőződése ellenére Ukrajnában harcoljon.
 4. Végtaghiányos ügyfelünk éppen csak szokni kezdte új lábprotézisét, azért ment volna orvoshoz, mert nem volt jól, amikor a rendőrök közlekedési szabálysértés miatt bevitték. Mankó és segítség híján nagyon nehéz volt neki az a három nap, amit a Gyorskocsi utcában töltött bezárva. Zoltán a Magyar Helsinki Bizottság segítségével a bírósághoz fordult, és sikerrel járt. Jogerős ítélet kötelezi a rendőrséget, hogy bocsánatot kérjen a férfitől, és másfél millió forintos sérelemdíjat fizessen neki a személyi szabadságának és emberi méltóságának megsértése miatt.
 5. A Helsinki Bizottság segítségével két fiatal személyiségi jogi pert indított a rendőrség ellen. A 15 éves fiúk 72 órát töltöttek őrizetben egy rablás miatt, amit nem ők követtek el. Ezalatt még azt sem árulták el nekik, miért vitték be őket. Végül a rendőrség bocsánatot kért az ártatlanul meghurcolt középiskolásoktól és sérelemdíjat fizetett nekik.
 6. A Magyar Helsinki Bizottság képviseli az öt elbocsátott kölcseys tanárt az általuk indított munkaügyi perben, melynek tárgyalása már elkezdődött.
 7. Az ukrajnai háború elől hazánkba menekülőket is az első perctől segítjük. A háború kitörése óta ügyeletben vagyunk, eddig csaknem 9000 egyéni megkeresésre válaszoltunk, tízezrek számára készítettünk közérthető jogi tájékoztatókat.
Köszönjük, ha idén a Magyar Helsinki Bizottságot támogatod adód 1%-ával!

 

További hasznos tudnivalókat találsz az adó 1% felajánlásról itt.

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság