#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

dr. Somogyvári Zoltán

jogi főmunkatárs, menekültügyi program




2011 óta dolgozom a Magyar Helsinki Bizottságnál. Az első éveimben jogászként börtönlevelekre válaszoltam, agresszív rendőrökkel szemben panaszokat írtam, számos menedékkérőt képviseltem a menekültügyi eljárásuk során, továbbá menekült családok újraegyesülését segítettem.

2016-2019 között a Helsinki menekültügyi ügyvédhálózatát vezettem. Ekkor a kitűnő csapatunk részeként részt vehettem a menekültügyi stratégiai pereskedésünk munkájában, melyet a hazai jogorvoslatok szűkülésével elsősorban az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Európai Unió Bírósága előtt folytattunk.

Már az első 8 évben is lelkesen osztottam meg tapasztalataimat kreatív oktatási és képzési eszközökkel. Ez annyira fontossá vált számomra, hogy 2019 óta a jogi segítséget a kollégáimra bízva már csak azzal foglalkozom, hogy a hazánkban élő menekültek otthonosabban érezzék magukat azáltal, hogy a közösségi ügyekben való részvételüket segítem elő. Emellett a saját otthonérzetem miatt az is fontos nekem, hogy honfitársaimnak az egyenlőség és az emberi jogok iránti elkötelezettségét erősítsem.



További munkatársak
Magyar Helsinki Bizottság