#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Az előzetes letartóztatás gyakorlatának fejlesztése Közép-Európában és a poszt-szovjet térségben (2011-2013)

Translation is available for this content

Switch to English

A Magyar Helsinki Bizottság 2011 decemberében regionális kutatási projektet indított az előzetes letartóztatás közép-európai és poszt-szovjet térségbeli szabályozásának és gyakorlatának áttekintése és javítása érdekében. A 17 ország szabályozását és gyakorlatát feldolgozó kutatásban a Magyar Helsinki Bizottság helyi civil szervezetekkel működött együtt; a szervezet által jegyzett, a kutatás eredményeit összefoglaló tanulmányt a Budapesten 2012. november 29. és december 1. között megrendezett konferencián vitatták meg a projekt résztvevői, nemzetközi szakértők közreműködésével.

A projekt keretében készült angol nyelvű tanulmány itt letölthető: Promoting the Reform of Pre-Trial Detention in CEE-FSU Countries – Introducing Good Practices.

A tanulmány főbb megállapításait összefoglaló angol nyelvű anyag itt érhető el, a tanulmány orosz fordítása pedig innen tölthető le.

A projekt néhány olyan országban tovább folytatódott, ahol megfelelő potenciál mutatkozott a civil érdekérvényesítési tervek kidolgozására és megvalósítására. Emellett a Magyar Helsinki Bizottság további, a témához kapcsolódó kisebb projektek megvalósításához is hozzájárult a térségben.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság