#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

A hatékony védelemhez való jog az Európai Unióban és a joghoz való hozzájutás (2008-2009)

Translation is available for this content

Switch to English

A Magyar Helsinki Bizottság tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a magyar  kirendelt védői rendszer strukturális problémáinak vizsgálatára, a rendszer reformját célzó javaslatok kidolgozására, e célt szolgálja a „Hatékony védelemhez való jog az Európai Unióban és a joghoz való hozzájutás” projektben való részvételünk is. A négy szervezet – JUSTICE, Maastricht UniversityOpen Society Justice InitiativeUniversity of West England – által kezdeményezett összehasonlító kutatás célja, hogy elemezze az egyes uniós országok „jó gyakorlatait”, és megvizsgálja azok alkalmazásának lehetőségeit, és szorgalmazza implementálásukat.

A projekt átfogó célja, hogy biztosítsa a rászoruló terheltek hatékony védelemhez való jogának érvényesülését, az emberi jogok tiszteletben tartását a büntetőeljárás során. A kutatás kilenc európai országban vizsgálja a rászoruló terheltek hatékony védelemhez való jogának érvényesülését a gyakorlatban, különös tekintettel az olyan eljárási jogokkal kapcsolatos jogi és gyakorlati megoldásokra, mint a fegyveregyenlőség elve, a védelemhez való jog, vagy az anyanyelv használatához való jog. A projekt további célja egy olyan, egyszerűen kezelhető kritériumrendszer kialakítása, amelynek segítségével a hatékony védelemhez való jog érvényesülése további jogrendszerek vonatkozásában is értékelhető.

Támogató: Open Society Justice Initiative

 

 

 

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság