Segítség kérése és kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvételhez töltse ki űrlapunkat

A Magyar Helsinki Bizottság azon dolgozik, hogy mindig legyen hová fordulnia, ha sérelem éri. Kérjük használja az űrlapunkat a kapcsolatfelvételre.  • 1. Személyes adatok

  • 2. Ügy részletezése

    Akkor tudunk segíteni, ha az Ön letartóztatása törvényt sért, mert: ● nincs rá megfelelő, törvényben előírt ok, vagy ● túlságosan hosszú ideje, tehát legalább egy éve tart. Ilyenkor abban tudunk segíteni, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága elé kerüljön az ügye. De ettől még Önt nem fogják egyből szabadon engedni, és az Ön ellen indított büntetőeljárást sem fogják megszüntetni. Akkor is tudunk segíteni, ha az Ön rokonának vagy ismerősének törvénysértő a letartóztatása vagy a bűnügyi felügyelete.

    Kérjük, ha tudja, válaszolja meg az alábbi kérdéseket: Mi a jogi problémája, amivel kapcsolatban segítséget kér? Mikor és hol történt az esemény? Folyik már eljárás az ügyben? és ha igen, melyik hatóság előtt? Vett már igénybe jogorvoslatot? (pl. tett panaszt vagy feljelentést? fellebbezett?


  • A "Küldés" gombra kattintva segítségkérését regisztráljuk. Munkatársunk a megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.
Magyar Helsinki Bizottság