Segítség kérése és kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvételhez töltse ki űrlapunkat

A Magyar Helsinki Bizottság azon dolgozik, hogy mindig legyen hová fordulnia, ha sérelem éri. Kérjük használja az űrlapunkat a kapcsolatfelvételre.  • 1. Személyes adatok

  • 2. Ügy részletezése

    Akkor tudunk segíteni, ha Önt szabálysértés miatt: ● bevitték a rendőrségre, majd maximum 72 órán át ott tartották őrizetben és 18 évesnél fiatalabb vagy ● ha Önt szabálysértés miatt őrizetbe vették vagy börtönbe akarják zárni annak ellenére, hogy Ön: ○ fogyatékos személy ○ kórházban fekszik, ○ legalább 12 hetes terhes, ○ egyedül nevel egy 14 éven aluli gyereket, vagy ○ egyedül gondoskodik fogyatékos, vagy folyamatos ápolást igénylő hozzátartozójáról. Akkor is tudunk segíteni a fenti esetekben, ha az Ön rokona vagy ismerőse az érintett. A szabálysértési eljárásról bővebben olvashat a szabalysertes.hu oldalon. Ezen az oldalon letölthető mintákat is talál ahhoz, ha az eljárásban kérelmet (fellebbezést stb.) szeretne benyújtani.

    Kérjük, ha tudja, válaszolja meg az alábbi kérdéseket: Mi a jogi problémája, amivel kapcsolatban segítséget kér? Mikor és hol történt az esemény? Folyik már eljárás az ügyben? és ha igen, melyik hatóság előtt? Vett már igénybe jogorvoslatot? (pl. tett panaszt vagy feljelentést? fellebbezett?


  • A "Küldés" gombra kattintva segítségkérését regisztráljuk. Munkatársunk a megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.
Magyar Helsinki Bizottság