Segítség kérése és kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvételhez töltse ki űrlapunkat

A Magyar Helsinki Bizottság azon dolgozik, hogy mindig legyen hová fordulnia, ha sérelem éri. Kérjük használja az űrlapunkat a kapcsolatfelvételre.  • 1. Személyes adatok

  • 2. Ügy részletezése

    Akkor tudunk segíteni, ha Önt fogva tartják, és sérülnek az ezzel kapcsolatos jogai. Ilyen lehet például, ha: ● Önt bántalmazták a büntetés-végrehajtás dolgozói ● Önt egy másik fogvatartott bántalmazta, és a börtön mulasztott az ügyében (pl. olyan személy bántalmazta, akivel Ön nem lehetett volna egy zárkában; vagy a börtön nem tett feljelentést, miután Ön jelezte nekik a bántalmazást) ● Önt megakadályozták abban, hogy a megengedett időkeretben és módon kapcsolatot tartson hozzátartozóival, barátaival vagy ügyvédjével ● Önt nem szállították ki hozzátartozója temetésére, noha kérelmezte. Akkor is tudunk segíteni a fenti esetekben, ha az Ön rokona vagy ismerőse a fogvatartott.

    Kérjük, ha tudja, válaszolja meg az alábbi kérdéseket: Mi a jogi problémája, amivel kapcsolatban segítséget kér? Mikor és hol történt az esemény? Folyik már eljárás az ügyben? és ha igen, melyik hatóság előtt? Vett már igénybe jogorvoslatot? (pl. tett panaszt vagy feljelentést? fellebbezett?


  • A "Küldés" gombra kattintva segítségkérését regisztráljuk. Munkatársunk a megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.
Magyar Helsinki Bizottság