1% tőled, 100% tőlünk Ajánld adód 1%-át idén a Magyar Helsinki Bizottságnak, hogy minél többeknek tudjunk segíteni!

Jogi segítség az Ukrajnából menekülőknek

Frissültek a tájékoztató anyagaink!

4x4 percben a jogállamról

Védd a jogállamot, hogy megvédhessen téged!

Az Európai Bizottság legfrissebb jogállamisági jelentésében szereplő ajánlások szerint Magyarországon minden vizsgált területen alapvető változtatásokra van szükség, miközben érdemi javulás évek óta nem tapasztalható. Ez annak fényében különösen aggasztó, hogy a jogállamisági problémák miatt Magyarország 28 milliárd eurós, vagyis több mint 11 ezer milliárd forint összegű vissza nem térítendő uniós forrástól eshet el.

Helsinki figyelő

Jogállamiság és demokrácia

Védelmezzük a demokratikus jogállamot

Hiszünk abban, hogy senki nem lehet kiszolgáltatva a hatalomnak, és hogy mindegyikünkre ugyanúgy kell hogy vonatkozzanak a szabályok. Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a kormány hatalma nem korlátlan, ahol független és pártatlan bíróságok döntenek az ügyünkben, és ahol a szabályok átlátható módon születnek meg.

Ezért dolgozunk azon, hogy Magyarország újra jogállam legyen.

 

Jogállamiság védelmében

Menekültek és külföldiek

Védjük a menekülni kényszerülők jogait

Hiszünk abban, hogy senkit nem szabad megölni, megkínozni vagy bebörtönözni csak azért mert egy kisebbségi csoporthoz tartozik, vagy mert másként gondolkodik, mint a hatalmon levők. Hisszük, hogy a háború, az erőszak és az elnyomás elől menekülő embertársaink segítése nem csak jogi, de erkölcsi kötelesség is, amit mi is elvárnánk, ha a helyükben lennénk.

Ezért nyújtunk évtizedek óta ingyenes jogi segítséget a Magyarországon menedéket kereső emberek, és ezért állunk ki nemzetközi szinten is a menekültek jogaiért.

Menekültvédelem és külföldiek

Fogvatartás és tisztességes eljárás

Védelmezzük a fogvatartottak jogait

Fontos számunkra, hogy egy igazságos, civilizált országban élhessünk, ahol a büntető igazságszolgáltatás eszközeit akkor használják, amikor szükséges, és úgy alkalmazzák, ahogy az az igazságszolgáltatás alapelveinek, a hazai és nemzetközi jogszabályoknak megfelel.

Mi ezért dolgozunk évtizedek óta a tisztességes, szabálykövető rendőri munkáért, az igazságos büntető eljárásokért és az emberhez méltó börtönkörülményekért.

 

Fogvatartás és tissztességes eljárás


    Segítségre van szüksége?

    Azon dolgozunk, hogy mindig legyen hová fordulnia, ha sérelem éri. Tájékoztató anyagainkért és kapcsolatfelvételi lehetőségekért klikkeljen!
    Támogasd munkánkat!

    Pénzbeli adománnyal, tárgyi felajánlásokkal vagy önkéntes munkával Te is hozzájárulhatsz, hogy ingyenes segítséget tudjunk nyújtani a hozzánk fordulóknak.

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság